måndag 3 juni 2013

Skattjakt i Lim-Johans rike - så här gör du!

På flera platser med anknytning till Lim-Johan finns skatter eller så kallade cacher utplacerade. Till att börja med har vi lagt ut tre stycken burkar/cacher i centrala Edsbyn, men även utanför orten. 

Så här går det till: 

1. Först måste du registrera dig på www.geocaching.com. För att kunna läsa koordinaterna så måste du vara registrerad. Lägg in dina hemkoordinater i din profil så är det enkelt att hitta de närmaste gömmorna.

2. Lägg in koordinaterna från cachesidan i din GPS. Memorera beskrivning och ledtrådar till cachen du valt, eller skriv ut den. 

Eller ladda ner en geocacheapp till din smartphone och följa instruktionerna. 

3. Sedan väljer du att navigera till punkten med hjälp av din GPS eller smartphone. 

4. När du närmar dig målet så är det dags att jämföra verkligheten med beskrivningen. Ofta kommer man inte mitt på gömman på grund av diverse felkällor i GPS-positionen, utan man får följa ledtrådarna. 

5. När du funnit cachen så skall du skriva i loggboken. Var noga med att stänga lådan efter dig, och göm den på det vis som cacheägaren tänkt sig. Det är viktigt att "icke-cachare" inte skall råka hitta den.

6. I cacherna om Lim-Johan ligger bilder och fotografier samt några frågor som ni kan fundera på tillsammans. Det finns även en uppmaning till barnet om att måla eller skapa något utifrån dessa funderingar och lämna in teckningen till biblioteket

7. Alla som svarar på enkäten och lämnar in en bild till biblioteket får en liten belöning! Denna text bygger på instruktioner från Geocaching i Sverige
På deras sajt hittar du en nybörjarguide

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar