fredag 2 augusti 2013

Konstrunda i Ovanåker 3-4 augusti 2013

Nu i helgen den 3-4 augusti går Konstrundan av stapeln i Ovanåker. En rad konstnärer bjuder in och visar sin konst och sina konsthantverk. Via kommunens konstassistent har alla deltagande konstnärer fått broschyrer om konstrundan/skattjakten i Lim-Johans rike för utdelning.

Jag hoppas att många barnfamiljer tar chansen att upptäcka traktens store konstnär, Johan Erik Olsson (1865-1944) som kallades för Lim-Johan, genom geocaching, efter att ha nåtts av broschyren.

Alla barn mellan 6-12 år som tar någon av Lim-Johan-cacherna och lämnar in den medföljande enkäten till något av biblioteken i kommunen får en liten belöning som tack.

Blir du nyfiken och vill veta hur det går till kan du läsa mer om det i det här inlägget på bloggen - Svarta stjärnor - Skattjakt och konstrunda i Lim-Johans rike.


Sommarutställningen på Edsbyns bibliotek har just temat Lim-Johan och består elevarbeten och  litografier av konstnären Åke Pallarp, där ett porträtt av Lim-Johan ingår. Utanför biblioteket står statyn av Lim-Johan skapad av Åke Pallarp. Utställningen pågår till 31 augusti.

Bibliotekets öppettider.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar