fredag 7 juni 2013

Lim-johan och naturen

Här är Lim-Johan (till höger) med ett av sina älskade fikonaträd. Han lyckades få fikonplantor att växa sig stora vid sin stuga, trots att de normalt inte kan växa utomhus i Sverige. När solen gick i moln bar han in sina fikonplantor och när det var vackert väder bar han ut dem igen. Folk tyckte att det var lite konstigt att en stor stark karl pysslade med krukväxter. De sa att snart får han väl inte plats i stugan själv för alla växterna. En dag hittade Lim-Johan sina fikonaträd vissnade och döda. Någon hade varit elak och lagt nävar av salt i krukorna…

Känner du någon som tycker om växter? 
Måla eller fotografera växter du tycker om!

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Varför är det en tidning med på bilden?
Jo, därför att när Lim-Johan skulle fotografera ställde han in kamerans skärpa genom att sikta på ett nummer av tidningen Ljusnan, som på till exempel det här fotografiet. Lim-Johan ville nästan alltid vara med själv på bilden. 
------------------------------------------------------------------------------------------------

I närheten av den här cachen finns en minnessten över författaren Hans Lidman, som levde i Edsbyn 1910-1976. Leta efter en sten med en hatt på. Hans Lidman var med och startade Edsbyns museum och han var intresserad av Lim-Johan och skrev därför boken Lim-Johan. Ett levnadsöde. Boken finns att låna på biblioteket.  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar